وبلاگ تخصصی حقوقی احج
اخبار و روزنامه و مقالات و دانلود نرم افزارهای حقوقی
| ||||||||
|
اصول بانکداري اسلامي
بانكداري اسلامي همان اهداف بانكداري متداول دنيا را دنبال مي كند با اين تفاوت كه ادعا مي شود عمليات بانكداري در اين بانك ها براساس فقه معاملات اسلامي صورت مي گيرد. مهمترين اصل در بانكداري اسلامي تقسيم سود و زيان حاصل از معامله و پرهيز از پرداخت ربا يا همان بهره پول است. عمومي ترين مفاهيم مورد استفاده بانكداري اسلامي شامل مضاربه(تقسيم سود)، وديعه(به امانت گذاردن)، مشاركت (سرمايهگذاري مشترك)، مرابحه(قرارداد مبتني بر قيمت تمام شده) و اجازه به شرط تمليك(ليزينگ) است. در يك قرارداد رهني به جاي اين كه براي خريد يك كالا، وام در اختيار خريدار قرار بگيرد، بانك ها خود اقدام به خريد كالا مي كنند و آن را دوباره به خريدار مي فروشند و وجه آن را به صورت قسطي دريافت مي كند. البته در اين معامله سودي و يا جريمهاي دريافت نمي شود. به منظور جلوگيري از هر گونه قصور در اين زمينه بانك اقدام به دريافت وثيقه مي كند. كالا يا ملك مورد معامله از آغاز به نام خريدار ثبت مي شود. اين كار مرابحه نام دارد. يكي ديگر از مفاهيم در انجام معاملات اسلامي اجاره و اقتنا نام دارد كه مشابه ليزينگ مستغلات است. وام بانك هاي اسلامي براي خريد وسائل نقليه نيز شيوه مشابهي از ليزينگ است كه وسيله نقليه را با قيمتي بالاتر از قيمت معمول به خريدار مي فروشد اما مالكيت خودرو را تا پايان مدت اقساط وام حفظ مي كند. نوعي ديگر از انواع تسهيلات بانك هاي اسلامي پرداخت وام به شركت ها با نرخ بهره شناور است. نرخ بهره شناور به عنوان نرخ بازده ويژه يك شركت به حساب مي آيد. به علاوه اين كه سود بانك دقيقا برابر با سود خود شركت خواهد بود. اين فرم از مفاهيم خدمات بانكداري اسلامي مشاركت نام دارد كه بانك تامين كننده منابع مالي و شركت پديده آورنده و مجري پروژه است كه در پي يك طرح اقتصادي به سرمايهگذاري مشترك مي پردازند. بنابراين اين سود و زيان نيز به طور مساوي بين آن ها تقسيم مي شود و شركت نبايد در صورت شكست در پروژه هزينه ها و زيان را برعهده گيرد. مركز مشاوره شريعت اسلامي بانك ها و موسسات اسلامي كه به ارائه خدمات و توليدات بانكداري اسلامي مي پردازند. به تاسيس يك كميته مشاوره بانكداري اسلامي نيازمندند. هدف از تاسيس اين كميته اطمينان از اجراي احكام شريعت اسلامي در قراردادها و معاملات بانكي است.
![]() ادامه مطلب ۹۴ميليون و ۵۰۰ هزار تومان، نرخ ديه در سال ۹۱ به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژهاي كه پس از دومين جلسه رسيدگي به پرونده فساد عظيم بانكي در جمع خبرنگاران حضور يافته بود، با اعلام اين خبر تاكيد كرد كه اين نرخ، مربوط به ماههاي غير حرام است و در ماههاي حرام، ديه تغليظ شده و يكسوم اين ميزان، به آن اضافه خواهد شد.
به گزارش «جامجم»، چند روز پيش وكيل يك مرد كارمند با حضور در شعبه اول بازپرسي دادسراي فرودگاه مهرآباد تهران از همسر سابق موكلش به اتهام مزاحمت تلفني شكايت كرد. در پي اين شكايت پروندهاي تشكيل و تحقيقات در اين باره آغاز شد. به اين ترتيب شاكي به مركز پليس احضار و در تحقيق از او معلوم شد به خاطر اختلاف و عدم تمكين همسر اول خود، او و فرزندانش را رها كرده و با درخواست ازدواج مجدد در دادگاه، از مدتي پيش با همكارش ازدواج كرده است. در ادامه شاكي گفت كه طي چند ماه زني تلفني براي او و همسر جديدش ايجاد مزاحمت ميكرده تا اينكه پس از بررسي متوجه شده، مزاحم تلفني همسر اولش بوده و اكنون از او شكايت دارد. اعتراف به مزاحمت تلفني اين زن در اظهاراتش گفت: من و شوهرم با هم اختلاف داشتيم و هميشه دعوايمان ميشد. از مدتي پيش ديگر حاضر به ادامه زندگي با او نبودم تا اينكه شوهرم من و فرزندانمان را ترك كرد و ما را تنها گذاشت. وي اضافه كرد: در اين مدت او حتي پولي براي گذران زندگي به ما نميداد و من با اندك پساندازي كه داشتم و نيز با كمك خانوادهام هزينه زندگيمان را تامين ميكردم. چند وقت از شوهرم بيخبر بودم تا سرانجام از طريق يكي از اقوام اطلاع يافتم او با يكي از همكارانش ازدواج كرده است. چند بار با تلفن محل كار آنها تماس گرفتم و پس از تهديد هر دو، از شوهرم خواستم مرا طلاق دهد و مهريه و نفقه من و بچههايم را بپردازد. وي يادآور شد: وقتي شوهرم خواستههاي مرا ناديده گرفت، تصميم گرفتم از او و همسر جديدش انتقام بگيرم. بنابراين با تغيير دادن صدايم به خانه يا تلفن همراهشان زنگ ميزدم و برايشان مزاحمت ايجاد ميكردم تا با اين كار باعث جدايي آنها و بازگشت همسرم به زندگي اولش شوم. بنابراين گزارش، تحقيقات تكميلي دراينباره ادامه دارد.
به گزارش جام جم آنلاين به نقل از پايگاه خبري پليس، ساعت هشت صبح روز گذشته يك دستگاه خودروي بنز سواري به علت سرعت زياد و عدم توجه به جلو در بزرگراه شهيد كلانتري روي پل حافظ (گاراژدارها) به شدت با سه دستگاه خودروي پرايد برخورد كرد. در نتيجه شدت اين برخورد، سه نفر از سرنشينان خودروها در دم جان خود را از دست دادند و چهار نفر ديگر مصدوم و به بيمارستان منتقل شدند.
به گزارش «جامجم»، ماموران كلانتري 141 منطقه گلستان تهران هنگام گشتزني در حوزه استحفاظي خود با ديدن دختر جواني كه از درون يك خودرو از ماموران درخواست كمك ميكرد، قصد توقف خودرو را داشتند كه جوان راننده بدون توجه به هشدارهاي پليس بسرعت متواري شد. با فرار راننده، ماموران به تعقيب وي پرداخته و با اجراي طرح مهار، خودرو را متوقف و جوان راننده را دستگير كردند. با انتقال متهم و دختر جواني كه سرنشين خودرو بود به كلانتري، در تحقيقات معلوم شد، مرد راننده دختر جوان را ربوده است. سرهنگ زنگنه، رييس كلانتري 141 گلستان در اين باره گفت: دختر جوان در تحقيقات عنوان كرد كه چندي پيش اتفاقي با جوان متهم ـ كه وحيد نام دارد ـ آشنا شده و بدون اطلاع والدينش همديگر را در خيابان ملاقات ميكردهاند. تا اين كه وحيد گفته قصد ازدواج با او را دارد و دختر جوان نيز تصور ميكرده مرد روياهايش را پيدا كرده است. شاكي يادآور شد كه وحيد با اطلاع از شرايط مالي خانواده دختر ياد شده، چند ساعت پيش از او خواسته بود تا براي خريد او را همراهي كند. سرهنگ زنگنه با هشدار به خانوادهها تاكيد كرد: برخي مجرمان حرفهاي با كمين در مسير دختران جوان و به بهانه ازدواج ، آنها را فريب داده و در دام خود گرفتار و برايشان مشكلات جدي ايجاد ميكنند. وي افزود: در حال حاضر و با توجه به اعتراف جوان متهم كه قصد اخاذي از والدين دختر جوان را داشت، تحقيق در اين زمينه ادامه دارد.
|
حق بالاتر از قانون است(ضرب المثل روسی
| ||||||
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : Pichak.net ] |